Jaké jsou dezény na pneumatice?

Obsah

Jaké jsou dezény na pneumatice?

Jaké jsou dezény na pneumatice?

V závislosti na použitém typu dezénu můžeme na pneumatice zjistit, jakým způsobem má být umístěna na ráfku. Asymetrické dezény mají označení Outside/Inside, značící vnější a vnitřní stranu, směrové (šípové) dezény potom šipku značící směr.

Co potřebujete vědět při výběru pneumatik?

Značení pneumatik je pro většinu kategorií pneumatik (osobní, offroad, SUV, 4X4, dodávkové, moto pneu) stejné. Při výběru nových pneumatik potřebujete znát základní rozměry: šířku, profil, průměr, nosnostní a rychlostní index. Všem těmto údajům věnujte velkou pozornost. Je to stejné, jako byste chtěli kupovat vestavnou ledničku.

Kdy je povinné mít zimní pneumatiky?

Povinnost zimních pneumatik 2020/2021. Od 1. listopadu je dle zákona povinné mít nazuté na automobilu zimní pneumatiky. V některých případech je možné i po prvním listopadu jezdit stále na letních pneu. Někde použití zimních pneumatik přikazuje značka celoročně.

Co je povinnost zimních pneumatik v zahraničí?

Povinnost zimních pneumatik v zahraničí Nemusíte se chystat na zimní dovolenou, aby jste se zamysleli nad tím, jak zahraniční země přistupují k povinnosti mít zimní pneumatiky. I v zahraničí totiž narazíte na úseky, kde je nutné mít zimní obutí celoročně.

Související příspěvky: