Kdo je nejlepší potravinové zdroje draslíku?

Obsah

Kdo je nejlepší potravinové zdroje draslíku?

Kdo je nejlepší potravinové zdroje draslíku?

Na druhou stranu ale patří mezi nejlepší potravinové zdroje draslíku. Jedna velká vařená brambora (299 g) vám dodá až 34% denní doporučené dávky draslíku ( 7 ). Většina draslíku se nachází v bramborové dužině, ale zhruba 1/3 z celkového množství draslíku je ve slupce.

5 potravin s vysokým obsahem draslíku?

5 potravin s větším obsahem draslíku než má banán 1 Sladké brambory (batáty) 2 Avokádo 3 Bílé fazole 4 Jogurt 5 Špenát 6 Další potraviny s vysokým obsahem draslíku ve 100g. More ...

Jaké je Denní dávkování draslíku?

Denní dávkování draslíku se pohybuje od 700 až do 5 100 mg. Nejmenší dávkování potřebují děti, nejvyšší zase kojící ženy. Podle amerických průzkumů by mělo být dávkování draslíku i mnohdy vyšší než 4 000 mg, takže většina Američanů přijímá klidně i víc než 4700 mg denně.

Jak zvýšit hladinu draslíku v krvi?

Vysoký obsah draslíku ve fazolích a luštěninách také pomáhá v prevenci kardiovaskulárních chorob. Jedna velká analýza studií, kterých se dohromady zúčastnilo téměř 250 tisíc lidí, zjistila, že zvýšení denního příjmu draslíku o 1 640 mg (zhruba o 35% denní doporučené dávky) snižuje riziko cévní mozkové příhody až o 21%.

Související příspěvky: