Čím vyšší je teplota vzduchu v pneumatice?

Obsah

Čím vyšší je teplota vzduchu v pneumatice?

Čím vyšší je teplota vzduchu v pneumatice?

Čím více teplota vzduchu klesá, tím je tlak v pneumatice nižší a naopak. Každých deset stupňů Celsia odpovídá 0,1 barů (tj. 10 kPa). Pokud vozidlo parkujete v garáži vytopené právě na 20 °C, zatímco venku je - 10 °C, dojde po výjezdu z garáže k poklesu tlaku cca o 0,3 barů (tj. 30 kPa).

Jak dodržovat tlak v pneumatikách?

Odborníci doporučují kontrolovat tlak v pneumatikách každých 14 dní a ideálně po každém doplnění paliva. Zběžná vizuální kontrola je nedostatečná a může sloužit jen jako kontrola v případě podezření na defekt. Základem údržby pneumatik je optimálně měsíční kontrola přesné hladiny tlaku pomocí kompresoru na čerpací stanici ,příručního tlakoměru nebo ...

Jaká je teplota vzduchu v pneumatikách?

Tlak v pneumatikách je rovněž závislý na teplotě vzduchu. Pro kontrolu tlaku je ideální teplota vzduchu 20 °C. Čím více teplota vzduchu klesá, tím je tlak v pneumatice nižší a naopak. Každých deset stupňů Celsia odpovídá 0,1 barů (tj. 10 kPa).

Kdo by měl kontrolovat tlak v pneumatikách?

Tlak v pneumatikách by se měl kontrolovat každých 14 dní Správné nahuštění pneumatik by se podle odborníků mělo kontrolovat každý 14 dní, nejlépe však při každém tankování, a před každou delší cestou. Některé čerpací stanici nabízí k dispozici kompresory sloužící ke kontrole tlaku i dohuštění.

Související příspěvky: