Kdo má magnolie trumf?

Obsah

Kdo má magnolie trumf?

Kdo má magnolie trumf?

Pro milovníky tmavších květů má magnolie trumf ve fialově kvetoucích druzích. Magnolia liliiflora ‘Nigra’a podobná Magnolia rustica ‘Rubra’ ozvláštní vaši zahradu a zajistí, že každý, kdo půjde v době jejich květu kolem, na nich bude moci nechat oči. Magnolie vyžaduje výživnou zem a místo slunné, ale současně chráněné před severním větrem.

Jaký druh magnolie vybrat?

Jaký druh magnolie vybrat a na co si dát při péči o tuto rostlinu pozor? Magnolie (český název šácholan se příliš nevžil) pochází z tropického a subtropického pásma jihovýchodní Asie a vyskytuje se i v Severní a Střední Americe.

Kde sázet magnolii?

Magnolii je nejlépe sázet na jaře (březen, duben) nebo na podzim, a to do prvních mrazíků. V našich podmínkách je plně mrazuvzdorná a obvykle i dobře snáší znečištěné městské klima. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které se liší barvou a dobou kvetení.

Kde pěstovat magnolie?

Najdete je nejen v parcích, ale i na soukromých zahradách. Magnolie jsou totiž nenáročné na pěstování. Pokud ji na své zahradě toužíte mít i vy, můžete si pořídit rovnou malý keřík, stromek nebo si ji třeba zkusit vypěstovat ze semen.

Související příspěvky: