Kde se ptáci přezimují v zimě?

Obsah

Kde se ptáci přezimují v zimě?

Kde se ptáci přezimují v zimě?

a v zimě se objevuje i ve větších hejnech. u nás objevuje některé zimy (nap. 2012/13). (Zimující ptáci v ČR, ptactvo v zimě u nás, kteří ptáci v Česku přezimují) Jako přezimující se většinou považují ptáci od prosince do února, ale v okrajích té doby mohou být i někteří na tahu nebo už začátkem hnízdění.

Co se týče ptáků, které žijí na jihu země?

Mezi ptáky, které se živí rostlinami nebo živými potravinami na zemi, lze pozorovat i podmíněnou migraci. Jsou to například jays and waxwings: čím více na jihu žijí, tím méně často opouštějí svůj život v zimě. Běžná kukačka. Ze střední Asie a Sibiře se tito ptáci ponoří do jižní části Sahary v Africe.

Jak jsou zvýrazněny druhy ptáků?

Tučně jsou zvýrazněny početnější nebo častěji viditelnější druhy, jedná se pouze o orientační pomůcku. např. Odkazy na klíče k určování ptáků jsou zatím na hlavní stránce. Přispějte: Ptačí park Josefovské louky .

Kde se ptáci považují jako přezimující?

Jako přezimující se většinou považují ptáci od prosince do února, ale v okrajích té doby mohou být i někteří na tahu nebo už začátkem hnízdění. Logicky naopak naši tažní neboli stěhovaví ptáci jsou ti, kteří hnízdí a nepřezimují = v kompletní tabulce nemají Z, ale také část těch přezimujících.

Související příspěvky: