Jak vybrat kávu do kávovaru?

Obsah

Jak vybrat kávu do kávovaru?

Jak vybrat kávu do kávovaru?

Výběr správné kávy se odvíjí podle typu kávovaru, který máte k dispozici. Některé jsou vybaveny vlastním mlýnkem a lze do nich tím pádem použít zrnkovou kávu, jiné fungují pouze jako překapávače již mleté kávy. Vždy ale platí, že čím kvalitnější kávu do kávovaru nasypete, tím kvalitnější bude i výsledný nápoj.

Co je pákový kávovar?

Pákový kávovar ocení praví milovníci kávy. Pákové (ruční) presovače jsou ideální pro náročnější milovníky kávy. Součástí kávovaru je nádoba na vodu a páka, která slouží k manuální přípravě kávy. Do pákového kávovaru můžete použít zrnkovou či mletou kávu nebo předem připravené sáčky porcované kávy neboli E.S.E. podů. i.

Co je domácí kávovar pro celou rodinu?

Domácí kávovar udělá kávu pro celou rodinu. Domácí kávovary se vyznačují nižší pořizovací cenou a menšími rozměry, díky čemuž jsou vhodné do domácností. Nabízejí kromě přípravy dvou šálku najednou také možnost připravit i jiné druhy kávy kromě espressa, takže si v rodině vybere každý.

Co je vestavný kávovar?

Vestavný kávovar padne do každé moderní kuchyně. Vestavné kávovary svým vzhledem dokonale zapadnou mezi ostatní vestavné spotřebiče, dodají kuchyni moderní vzhled a navíc ušetří místo. Svými funkcemi se podobají klasickým automatickým kávovarům, nevýhodou je značně vyšší cena.

Související příspěvky: