Co obsahuje kozí mléko?

Obsah

Co obsahuje kozí mléko?

Co obsahuje kozí mléko?

Kozí mléko obsahuje: 1 minerální soli 2 vápník 3 hořčík 4 sodík 5 draslík 6 fosfor 7 soli stopových prvků: mědi zinku, manganu, titanu, chromu a kobaltu 8 vitamíny A, B1, B2, B12, C, D, E 9 kyselinu listovou 10 taurin

Jak se používá mléko pro kysané mléčné výrobky?

Mléko, které se používá pro výrobu kysaných mléčných výrobků musí splňovat rovněž přísné hygienické normy. Příprava mléka - mléko je zapotřebí nejdříve upravit tak, aby obsahovalo takové množství tuku a sušiny, jaké je potřeba. Následně se do mléka přidají různé přísady, jako je cukr, barviva, ovocné přísady, aromatické látky atd.

Jak upravit mléko?

Příprava mléka - mléko je zapotřebí nejdříve upravit tak, aby obsahovalo takové množství tuku a sušiny, jaké je potřeba. Následně se do mléka přidají různé přísady, jako je cukr, barviva, ovocné přísady, aromatické látky atd. Pro upravení konzistence je možné přidat ještě látky, které na sebe vážou vodu, tedy škroby či želatinu.

Kde se přidávají bakterie pro výrobu mléčného kysaného výrobku?

Nejčastěji se přidávají probiotické bakterie rodu Lactobacillus, Bifidobacterium nebo Lactococcus. Podle toho, jaké bakterie jsou pro výrobu mléčného kysaného výrobku použity, se liší chuť a vůně výrobku.

Související příspěvky: