Jaké jsou typy středních škol?

Obsah

Jaké jsou typy středních škol?

Jaké jsou typy středních škol?

Vyhláška o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři 1 STŘEDNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 2 Typy středních škol. Typy středních škol podle jejich zaměření pro účely jejich označování jsou: gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště, střední průmyslová škola, střední zemědělská škola, střední zahradnická škola, ... 3 Počty žáků ve střední škole, ve třídě a pravidla pro dělení a spojování tříd při vyučování. (1) Nejnižší počet žáků ve škole s plným počtem ročníků je 60. ...

Kdo podává přihlášky ke vzdělávání na střední škole?

(5) Přihlášky ke vzdělávání na střední škole pro první kolo přijímacího řízení podává zletilý uchazeč nebo zákonný zástupce nezletilého uchazeče řediteli příslušné střední školy, a to na tiskopisu předepsaném ministerstvem a v termínu stanoveném v § 60b.

Kdo lze přijmout ke vzdělávání ve střední škole?

(1) Ke vzdělávání ve střední škole lze přijmout uchazeče, kteří splnili povinnou školní docházku nebo úspěšně ukončili základní vzdělávání před splněním povinné školní docházky, pokud tento zákon nestanoví jinak, a kteří při přijímacím řízení splnili podmínky pro přijetí prokázáním vhodných schopností, vědomostí, zájmů a zdravotní způsobilosti.

Související příspěvky: