Co je testování přítomnosti drogy v těle?

Obsah

Co je testování přítomnosti drogy v těle?

Co je testování přítomnosti drogy v těle?

Testování přítomnosti drogy v těle pomocí krve, močí, slin nebo jiných metod slouží pouze pro určení, zda je v době provádění testu určitý typ drogy obsažen v těle testované osoby. Existuje velmi široké rozmezí odhadů, jak dlouho se může droga nacházet v těle.

Kde se používají drogové testy?

Používají se také v základních, středních školách a zvláštních školách pro testování žáků, dále v psychiatrických a protidrogových léčebnách pro testování klientů. Drogové testy používá také policie pro kontrolu, zda řidiči neřídí pod vlivem drog.

Jaké jsou hlavní parametry drogy?

Mezi hlavní parametry patří věk, pohlaví, váha, podíl tělesného tuku, rychlost metabolismu, celkové zdraví a také samozřejmě množství užité drogy a doba, během které byla tato droga požita. Proto nelze nikdy stanovit přesný čas, kdy byla droga konzumovaná.

Kde se používají screeningové drogové testy?

Screeningové drogové testy se používají v soukromých firmách v rámci vstupní zdravotní prohlídky, ale také pro průběžné kontroly, zda zaměstnanci nechodí do práce pod vlivem drog. Používají se také v základních, středních školách a zvláštních školách pro testování žáků, dále v psychiatrických a protidrogových léčebnách pro testování klientů.

Související příspěvky: