Proč jsou rajčata zastoupeny?

Obsah

Proč jsou rajčata zastoupeny?

Proč jsou rajčata zastoupeny?

Choroby rajčat 1 Rajčata a jejich nemoci. Choroby a onemocnění rajčat jsou v ČR zastoupeny vzhledem ke zdejším klimatickým podmínkám hlavně houbovými či plísňovými onemocněními, kterým je v některých případech možné relativně účinně ... 2 Plíseň rajčat – plíseň bramborová. Plíseň bramborová ( Phytophthora infestans) se projevuje výskytem hnědých či šedých ploch nebo skvrn na listech, na povrchu spodních listů se objevuje bílý plísňový povlak, ... 3 Septoriová skvrnitost rajčat. Septoriová skvrnitost rajčat ( Septoria lycopersici) bývá velmi často zaměňována s bramborovou plísní rajčat.

Proč jsou skořápky porézní?

Protože jsou skořápky vajec porézní, snadno pohlcují skvrny a nežádoucí barvy z bílého oblečení. Nadrťte si pár skořápek a nasypejte je do malého sáčku, nejlépe z mušelínu (nebo jiné tenké, ale hustě tkané látky), a ten vhoďte do pračky. Ujistěte se, že je sáček pevně zavázaný, abyste zamezili tomu, že skořápky ucpou odtok.

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Tepelně zpracovaná rajčata obsahují paradoxně mnohem více lykopenu - důležitého antioxidantu, jako ta čerstvá. Zavařená rajčata využijete v teplé kuchyni - do rajské polévky, jako podklad na pizzu, do omáčky či pod maso. Postup je jednoduchý: rajčata zbavte slupky a natlačte do sklenic.

Jak pečovat skořápky vajec?

"Pečte" skořápky vajec v troubě při 180 °C asi deset minut. Nechte je vychladnout a pak je nadrťte na jemný prášek. Přidávejte denně jednu lžíci do jogurtu, smoothie, koktejlu či třeba polévky. Prášek, který je bohatý na uhličitan vápenatý, můžete skladovat po dobu jednoho měsíce.

Související příspěvky: