Jaké je stravovací omezení ledvin?

Obsah

Jaké je stravovací omezení ledvin?

Jaké je stravovací omezení ledvin?

Stravovací omezení a dieta závisí na stupni poškození ledvin. Například lidé v časném stadiu onemocnění ledvin musí omezit přísun jiných živin než lidé s terminálním (konečným) selháním ledvin (ESRD) ( 6, 7 ). Pokud trpíte onemocněním ledvin zeptejte se na správnou dietu vašeho lékaře.

Jaké jsou diety ledvin v pokročilém stádiu?

Většina lidí s chorobami ledvin v pokročilém stádiu musí dodržovat přísnou dietu, jejímž cílem je snížit množství odpadních látek v krvi. Této dietě se obvykle říká ledvinová dieta. Pomáhá zlepšovat funkci ledvin a současně chrání před dalším poškozením ( 8 ).

Co je nejlepší jídlo pro lidi s onemocněním ledvin?

Tady je 20 nejlepších potravin pro lidi s onemocněním ledvin. Květák je zelenina, která obsahuje hodně živin, včetně vitamínů C, K a kyseliny listové. Obsahuje také řadu protizánětlivých složek, jako jsou indoly a je skvělým zdrojem vlákniny ( 17 ). Navíc lze rozmixovaný květák použít místo brambor a získat tak jídlo s nízkým obsahem draslíku.

Proč se ledviny nebolí?

Nemocné ledviny většinou nebolí, ale jejich onemocnění se projevuje řadou relativně nenápadných příznaků. Podívejte se, na co byste měli dávat pozor, protože se může jednat o symptom problémů s ledvinami.

Související příspěvky: