Co jsou hortenzie?

Obsah

Co jsou hortenzie?

Co jsou hortenzie?

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

Kde pěstovat hortenzie?

Hortenzie v květináči: Není nad polostín. Hortenzie lze pěstovat i v nádobách na terasách a balkonech. Aby velká a pevná květenství vydržela co nejdelší dobu, musíte jim připravit vhodné podmínky. Umístěte je i s květináčem tam, kde je hodně světla, ale zastiňte je před úpalem.

Jak se množí hortenzie?

Hortenzie se množí řízkováním, většinou v březnu až dubnu – ideální teplota k množení je 15 až 18 stupňů Celsia. Řízky z nekvetoucích mladých kořenových výhonů zasaďte do směsi z rašeliny a písku v poměru 1:1, zakoření přibližně za tři týdny.

Jak připravit hortenzii latnatou?

Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1. Pro růžové a červené odrůdy použijte směs kompostu, jílu, mórovky a písku v poměru 4:3:2:1 a pro bílé a modré květiny připravte směs mórovky, kompostu, jílu a písku v poměru 3:2:1,5:0,5. Přes léto jim stačí normální vlhkost, snesou polostín i plné slunce.

Související příspěvky: