Co je prase divoké?

Obsah

Co je prase divoké?

Co je prase divoké?

Prase divoké taky (téměř)! Tento přemnožený jedlík je sice postrachem zemědělců, ale také sympatický rodinný typ. Narazit na něj můžete na všech světových kontinentech kromě Antarktidy. Nejstarší doklady o praseti divokém na našem území máme z archeologických nálezů. Už nejstarší zemědělci ho měli na svém jídelníčku.

Co jsou divoká prasata?

Divoká prasata jsou velmi plachými, skrytě žijícími tvory. Díky vysoké míře osídlení krajiny člověkem byla postupně nucena přesunout svoji původně denní aktivitu do nočních hodin. Jedná se o zvířata velice společenská trávící život v rodinných tlupách.

Jak se pohybují divoké prasata?

Divoká prasata se pohybují v tlupách založených na rodinných vztazích. Avšak staří samci jsou samotáři a k tlupám se připojují pouze v období páření. Samice přivádí na svět tři až dvanáct selat od března do června po necelých čtyřech měsících březosti.

Co požírají divoké prasata?

Již stavba žaludku a utváření chrupu svědčí o všežravosti divokých prasat a jejich přizpůsobivosti. Divočáci požírají nadzemní i podzemní části rostlin, semena lesních dřevin (zejména žaludy a bukvice), hlodavce, mláďata obratlovců a také padliny.

Související příspěvky: