Co je vejce jako vejce?

Obsah

Co je vejce jako vejce?

Co je vejce jako vejce?

Ale není vejce jako vejce, a tak se o některých druzích zmíníme více. Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C. Správně skladované vejce by mělo být dobře použitelné i po 28 dnech.

Co jsou vejce pevnější než skořápku?

Hnědá mají pevnější skořápku. Ale není vejce jako vejce, a tak se o některých druzích zmíníme více. Vejce musí být od výrobce až po prodej konečnému spotřebiteli uchovávána v suchu, chráněna před sluncem a skladována a přepravována v chladu při nekolísavé teplotě prostředí nejvýše +18 °C.

Jaké jsou vejce před vařením?

Vejce, která používáme na vaření, by měla mít pokojovou teplotu, to je důležité. Když jsou vejce studená, mohou nám snadněji prasknout, což způsobí právě velký rozdíl teploty. Proto pokud máme vejce v ledničce, tak je před vařením včas vyjmeme nebo můžeme použít jedno opatření.

Jak se liší bio vejce od čerstvých?

Zjistěte s námi, jaké druhy vajec máme, čím se liší BIO vejce či jak poznáme ta čerstvá. Samozřejmě přidáváme i další užitečné rady, které se hodí do každé kuchyně! Žloutek je obrovským zdrojem vitaminu D, který je nezbytný pro tvorbu vápníku. Ale také je zdrojem cholesterolu, takže je pro spoustu lidí v dnešní době nepřítelem.

Související příspěvky: