Jaká je velikost ganglionové cysty?

Obsah

Jaká je velikost ganglionové cysty?

Jaká je velikost ganglionové cysty?

Jedná se o bulku kulovitého nebo oválného tvaru, která obsahuje tekutinu. Velikost ganglionové cysty je velice různorodá, od velikosti hrášku až po velikost golfového míčku. Pod kůží ganglion vypadá jako vodou naplněný balón na stopce. Z lékařského hlediska není ganglion nějak zvlášť nebezpečný a nejedná se o maligní nádor.

Co je ganglionová cysta?

Co je ganglion? Ganglionová cysta se nejčastěji vyskytuje na zadní straně zápěstí. Jedná se o bulku kulovitého nebo oválného tvaru, která obsahuje tekutinu. Velikost ganglionové cysty je velice různorodá, od velikosti hrášku až po velikost golfového míčku.

Jak se zbavit ganglionu?

Pokud je ganglion bolestivý nebo vám způsobuje jiné potíže, můžete do jisté míry bolesti a problémy s ním spojené zmírnit přijetím následujících opatření: 1 Vhodná obuv: ganglion na chodidle nebo kotníku je velice nepříjemný, protože může ztěžovat až znemožňovat chůzi. Proto... 2 Imobilizace: při zatěžování kloubu, v jehož okolí se ganglion nachází, může dojít ke zvětšení... More ...

Co je ganglion v medicíně?

Ganglion je lékařský termín, kterým v medicíně označujeme buď cystu nejasného původu (ganglionová cysta), která je vyplněna čirou a hutnou tekutinou připomínající rosol, nebo nervovou uzlinu (shluk nervových buněk).

Související příspěvky: