Jakou paměť zvolit pro herní počítač?

Obsah

Jakou paměť zvolit pro herní počítač?

Jakou paměť zvolit pro herní počítač?

Jakou zvolit RAM paměť. Herní počítače by měly být osazeny ideálně DDR4 paměťovými moduly – ty mají oproti těm DDR3 až 2× větší propustnost, což je pro gamingový počítač zásadní. Čím vyšší frekvence pamětí, tím lépe. Pro základní herní PC stačí 8‑12 GB operační paměti. Zejména nové hry vyžadují čím dál vyšší kapacitu.

Kdy jsou počítače používány?

Počítače, které označujeme také jako PC z anglického “Personal Computer“ (osobní počítač), jsou v současnosti využívány snad ve všech oborech lidské činnosti. Staly se již nedílnou součástí života každého z nás. Málokdo by však uvěřil, že původně slovo “počítač“ označovalo člověka, který prováděl

Jaké jsou DDR4 paměti pro herní počítače?

Herní počítače by měly být osazeny ideálně DDR4 paměťovými moduly – ty mají oproti těm DDR3 až 2× větší propustnost, což je pro gamingový počítač zásadní. Čím vyšší frekvence pamětí, tím lépe. Pro základní herní PC stačí 8‑12 GB operační paměti. Zejména nové hry vyžadují čím dál vyšší kapacitu.

Co se týče paměti herních PC?

Co se týče operační paměti, herní PC začínají obvykle na 8 GB RAM, na nejnovější hry a do budoucna je však lepší počítat s rezervou v podobě alespoň 16 GB RAM. Mezi nejoblíbenější výrobce herních PC patří Acer, HP, Lenovo, Intel, LYNX, MSI a další.

Související příspěvky: