Jaké potraviny jsou vhodné pro diabetiky?

Obsah

Jaké potraviny jsou vhodné pro diabetiky?

Jaké potraviny jsou vhodné pro diabetiky?

Totéž platí pro rýži a všechny pokrmy obsahující bílou mouku. Rozumnou alternativou pro diabetiky je celozrnný chléb a celozrnné pečivo, i když i tyto potraviny způsobují do určité míry vzestup hladiny glukózy v krvi, proto je dobré hlídat porce a namísto 2 krajíčků si dát raději jenom jeden.

Co jsou nejlepší ovocné džusy pro diabetiky?

Ovocné džusy bohužel patří mezi to nejhorší co do sebe může diabetik dostat, protože většinou obsahují hodně kalorií a cukru. To platí i pro ty 100%. I když jsou pro tělo zdravější než klasické ovocné limonády, pro diabetiky jsou nevhodné, protože opět způsobují značný vzestup hladiny glukózy v krvi a nadměrně tak zatěžují organismus diabetika.

Jaké jsou vitamíny pro diabetiky?

Celá zrna jsou sice plná sacharidů, ale i vlákniny, která zpomaluje jejich trávení a činí je tak vhodnými i pro diabetiky. Liposomal Vitamin C 500mg 100ml pomeranč (Lipozomální vit ...

Co byste měli z jídelníčku diabetik vyškrtnout?

V tomto článku se podíváme na 20 potravin, které byste měli ze svého jídelníčku jako diabetik vyškrtnout. Bonbóny, sušenky, ovocné sirupy a další cukrovinky obsahují nejen hodně nekvalitních cukrů, ale současně jsou také vysoce kalorické.

Související příspěvky: