Jak vyndat zmrzlou rybu?

Obsah

Jak vyndat zmrzlou rybu?

Jak vyndat zmrzlou rybu?

Ideální je zmrzlou rybu vyndat a nechat ji přes noc povolit v lednici. Pokud jste na to zapomněli a spěcháte, dejte maso do uzavíratelného, dobře těsnícího sáčku, a ponořte ho do studené vody.

Jak se zbavit hotové rybě?

Pokud vám tedy tak vadí, zbavte se jí až na hotové rybě. Když ji nejdřív dáte na rozpálenou pánev nebo gril kůží dolů, vrstva tuku, která je mezi ní a masem, se uvolní a vy ji snadno stáhnete. Zapamatujte si, že pánev nebo gril by měly být před tím, než na ně celou rybu nebo filet položíte, vždy opravdu rozpálené.

Proč jsou čerstvé ryby špatnou úpravou?

Chuti čerstvých ryb se nic nevyrovná. Je proto škoda znehodnotit vynikající maso špatnou úpravou. Losos, pangasius, tuňák, treska, ale i kapr nebo třeba pstruh. Ryby se na našem jídelníčku objevují čím dál tím častěji. Možná i proto, že je v poslední době z čeho vybírat. Navíc je seženete už i v supermarketech.

Proč se ryby objevují na našem jídelníčku?

Ryby se na našem jídelníčku objevují čím dál tím častěji. Možná i proto, že je v poslední době z čeho vybírat. Navíc je seženete už i v supermarketech. Jsou nedocenitelným zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, zdravých nenasycených tuků.

Související příspěvky: