Co vzniklo na zbylém území Německa?

Obsah

Co vzniklo na zbylém území Německa?

Co vzniklo na zbylém území Německa?

Na zbylém území Německa vznikly v roce 1949 dva státy, Německá demokratická republika (NDR) a Spolková republika Německo (SRN). Zvláštním politickým útvarem byl Západní Berlín , který ale měl po celou dobu své existence pevné vazby na SRN.

Kdo je Německo?

Německo(oficiální název Spolková republika Německo, zkratka SRN; německy: Bundesrepublik Deutschland, neoficiální německá zkratka BRD) je středoevropskýstát, rozdělený na 16 spolkových zemí. Na západě sousedí Německo s Francií, Lucemburskem, Belgiía Nizozemskem.

Kdo je největším německým městem?

Pět největších německých měst s počtem obyvatel v srpnu 2018: 1 Berlín, 3,64 milionu obyvatel 2 Hamburk, 1,84 milionu obyvatel 3 Mnichov, 1,47 milionu obyvatel 4 Kolín nad Rýnem, 1,09 milion obyvatel 5 Frankfurt nad Mohanem, 753 056 obyvatel More ...

Kdo byl název nacistického Německa?

Oficiální název státu byl Německá říše (německy Deutsches Reich) do roku 1943 a Velkoněmecká říše (německy Großdeutsches Reich) od roku 1943 do jeho zániku roku 1945. K dalším užívaným označením nacistického Německa patří pojmy třetí říše, „národně-socialistický stát“ či „vůdcovský stát“.

Související příspěvky: