Jak koupíte zázvor?

Obsah

Jak koupíte zázvor?

Jak koupíte zázvor?

Zázvor nepotřebuje příliš mnoho světla a stačí pouhý kousek kořene, který koupíte v obchodě s potravinami, abyste si vypěstovali vlastní rostlinu. Část zakoupeného kořene klidně spotřebujte, uvařte si čaj, přidejte ho k masu, vyrobte si domácí sirup, část kořene zasaďte do hlíny.

Kde koupit sazenici zázvoru?

Samozřejmě lepší je koupit semena nebo sazenici zázvoru v zahradnictví nebo přes internet v zásilkovém obchodě. Respektive přes internet koupíte v podstatě pouze semena (zadejte do vyhledávače slova "zázvor semena"), můžete narazit i na sazenici od domácího pěstitele, občas se sazenice vyskytnou i v kamenném zahradnictví.

Proč pěstovat zázvor ze semen nebo sazenice?

Pěstovat zázvor ze semen nebo ze sazenice je lepší než z kořene ze sámošky, protože kořen je ošetřený inhibitory růstu, aby během skladování neklíčil – což vy právě chcete (respektive správně se botanicky tato část rostliny u zázvoru jmenuje oddenek).

Proč pěstovat zázvor na zahradě?

Ti, kdo nemají zahradu, mohou zázvor pěstovat na balkoně nebo rovnou jako pokojovku uvnitř. Rostlina potřebuje 10 měsíců, než je možné ji sklidit – než vám tedy naroste velký kořen.

Související příspěvky: