Jaké jsou vitamíny v jogurtu?

Obsah

Jaké jsou vitamíny v jogurtu?

Jaké jsou vitamíny v jogurtu?

Jeden středně velký jogurt (245 g) obsahuje 49% denní doporučené dávky vápníku ( 1, 2 ). Jogurt dále obsahuje hodně vitamínů skupiny B, zejména vitamín B12 a B2 (riboflavin), které chrání před kardiovaskulárními chorobami (nemocemi srdce a cév) a také před některými vadami neurální trubice ( 2, 3, 4 ).

Jaké jsou výhody řeckého jogurtu?

Pokud chcete účinků jogurtu na potlačování pocitu hladu a zvyšování pocitu sytosti využít naplno, dejte si řecký jogurt. Ten je mnohem hustší a na bílkoviny bohatší než ostatní druhy jogurtů, protože se vyrábí ze sedliny, která vznikla po zcezení jogurtového mléka přes sítko nebo cedník.

Proč je jogurt to nejlepší pro vaše zdraví?

Takové jogurty nejsou pro vaše zdraví to nejlepší. Na druhé straně přírodní, neslazený jogurt má řadu kladných účinků na vaše zdraví. Pojďme se nyní společně a bez dalšího zdržování podívat na 7 vědecky potvrzených blahodárných účinků jogurtu na vaše zdraví. Jogurt obsahuje téměř všechny živiny, které lidský organizmus potřebuje.

Co jsou baktérie používané k výrobě jogurtů?

Baktérie používané k výrobě jogurtů se nazývají "jogurtové kultury". Tyto baktérie umí zpracovávat (kvasit) laktózu neboli mléčný cukr. Kvašením laktózy vzniká kyselina mléčná, která způsobuje srážení mléčných bílkovin, což dává jogurtu jeho jedinečnou konzistenci a chuť. Jogurt lze vyrobit ze všech druhů mléka.

Související příspěvky: