Kako se koristi hibiskus u lekovitoj svrhe?

Obsah

Kako se koristi hibiskus u lekovitoj svrhe?

Kako se koristi hibiskus u lekovitoj svrhe?

Cvet hibiskusa koristi se od davnina jer su već od tada poznata njegova lekovita svojstva. Postoji više od 130 različitih vrsta, koje mogu biti kultivisane, divlje, jednogodišnje ili višegodišnje. Prema izgledu, hibiskus spada među najlepše cvetove na svetu, a boje variraju od svetložutih do tamnocrvenih boja.

Šta je Čaj od hibiskusa?

Čaj od hibiskusa u sebi sadrži limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa. Osim toga, u njemu se nalaze snaži antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol. Sve je to jako važno za zdravlje ljudskog organizma.

Kakva je biljka Cvet hibiskusa?

Predivan cvet koji raste u oko 130 vrsta najviše se koristi za pripremu odličnog i lekovitog čaja Cvet hibiskusa koristi se od davnina jer su već od tada poznata njegova lekovita svojstva. Postoji više od 130 različitih vrsta, koje mogu biti kultivisane, divlje, jednogodišnje ili višegodišnje.

Šta je dejstvo hibiskusa na karcinom?

Čaj od hibiskusa sadrži protokatokusnu kiselinu koja ima antitumorska i antioksidativna svojstva. Hibiskus usporava rast kancerogenih ćelija, ojačava organizam i olakšava posledice koje karcinom ostavlja na organizam.

Související příspěvky: