Šta da dodajte u šolju čaja od hibiskusa?

Obsah

Šta da dodajte u šolju čaja od hibiskusa?

Šta da dodajte u šolju čaja od hibiskusa?

Za šoljicu čaja od hibiskusa biće vam potrebno 2 dl vode i jedna kašičica suvog cveta hibiskusa. Suvi cvijet prelijte ključalom vodom i ostavite da tako stoji oko 15 minuta. Nakon toga procedite i pijte u gutljajima. Po želji možete da dodate limun i med pa time dodano pojačati zdravo delovanje.

Šta je Čaj od hibiskusa?

Čaj od hibiskusa u sebi sadrži limunsku kiselinu i kiselinu hibiskusa. Osim toga, u njemu se nalaze snaži antioksidansi antocijani, flavonoidi, pektin i fitosterol. Sve je to jako važno za zdravlje ljudskog organizma.

Šta je dejstvo hibiskusa na karcinom?

Čaj od hibiskusa sadrži protokatokusnu kiselinu koja ima antitumorska i antioksidativna svojstva. Hibiskus usporava rast kancerogenih ćelija, ojačava organizam i olakšava posledice koje karcinom ostavlja na organizam.

Šta je dejstvo čaja od hibiskusa?

Čaj od hibiskusa pomaže da se smanji nivo lošeg LDL holesterola iz tela, čime štite organizam od bolesti srca. Uz to, štite se i krvni sudovi od oštećenja. Hipolipidemična i hipoglikemijska svojstva ovog čaja mogu biti korisna onima koji pate od poremećaja šećera u krvi, kao što je dijabetes.

Související příspěvky: