Jaké jsou účinky himálajské soli?

Obsah

Jaké jsou účinky himálajské soli?

Jaké jsou účinky himálajské soli?

Mnohé zdroje uvádí, že pravidelné užívání přiměřeného množství himálajské soli pomáhá při detoxikaci od těžkých kovů. Má pozitivní účinky na krevní oběh a snížení tlaku, posiluje kosti, snižuje hladinu svalových křečí a zlepšuje sexuální apetit.

Co je růžová himalájskou sůl?

Růžová himalájská sůl je druh kamenné soli, která se těží v Pákistánu, v blízkosti podhůří Himálají, ale také v Peru nebo Austrálii. Mnohé zdroje popisují růžovou himalájskou sůl jako zázračný lék na mnohé neduhy.

Co obsahuje himalájská sůl?

Himalájská sůl má téměř totožné složení jako sůl, kterou normálně využíváme v kuchyni. Obsahuje 98 % chloridu sodného, zbytek soli je tvořen minerály jako je draslík, hořčík, zinek, železo či vápník. Obsahuje také dalších 84 esenciálních minerálů, které jsou potřebné pro zdraví a správnou funkci lidského těla.

Kde se nachází kamenná růžová sůl?

Kamenná růžová sůl se totiž nezískává odpařováním nebo navrtáváním slanisek, ale hlubinnou těžbou. Její světová naleziště jsou výskytem dost limitovaná, nachází se jen na několika lokalitách v Peru a Austrálii, coby geologický pozůstatek dávných moří.

Související příspěvky: