Jak zvýšit hladinu draslíku v krvi?

Obsah

Jak zvýšit hladinu draslíku v krvi?

Jak zvýšit hladinu draslíku v krvi?

Nízká hladina draslíku může narušit rytmické a koordinované stahy srdce, které jsou ovládány elektrickými impulzy. Na druhou stranu, dostatečné množství draslíku v těle pomáhá chránit srdce před onemocněním srdce, infarktem a mrtvicí. Pokud vás trápí časté bušení srdce, je důležité navštívit lékaře a problém vyřešit co nejdříve. 6.

Co je draslík?

Draslík je jedním z elektrolytů, který se nachází ve všech buňkách těla, včetně těch svalových a nervových. Pracuje se sodíkem na udržení elektrických nábojů vašich buněk, které řídí svalovou kontrakci a fungování svalů jako takové.

Jaké jsou příčiny nedostatku draslíku v krvi?

Nedostatek hladiny draslíku v krvi může narušit správnou funkci svalů žaludku a střev. Pro správné trávení je potřeba zajistit řádné fungování těchto svalů. Jejich špatná funkce může vést k zácpě. Příznakem špatného fungování žaludečních svalů může být nadýmání, bolesti a křeče.

Může mít draslík vliv na mravenčení?

Nedostatek draslíku může mít vliv na elektrické impulsy, které procházejí z kůže a svalů do míchy a mozku. To může vést ke ztrátě pocitu podél vnějších končetin, což má za následek mravenčení. Mravenčení je obvyklé na prstech u rukou, nohou, i na samotých nohou a rukou.

Související příspěvky: