Co je důležité pro zdraví štítné žlázy?

Obsah

Co je důležité pro zdraví štítné žlázy?

Co je důležité pro zdraví štítné žlázy?

Potraviny živočišného původu s vysokým obsahem bílkovin jsou obvykle dobrým zdrojem vitamínu B12 a selenu, které jsou rovněž důležité pro zdraví štítné žlázy. Losos se svým vysokým obsahem tyrosinu je také vynikajícím zdrojem Omega-3 mastných kyselin, které působí protizánětlivě a mohou pomoci se správnou funkcí štítné žlázy.

Jaké potraviny podporují funkci štítné žlázy?

Navíc potraviny s vysokým obsahem jódu a potraviny, které mají vysoký obsah selenu, podporují funkce štítné žlázy. Štítná žláza potřebuje jód pro svou funkci .

Jaké jsou příčiny poruchy štítné žlázy?

Nemoci štítné žlázy se daleko častěji vyskytují u žen než u mužů. Zvláště u žen ve středním a vyšším věku. Praxe ukazuje, že jednou z větších skupin jsou ženy kolem “přechodu”. Ať už patříte do jakékoli skupiny a máte-li nějaké pochybnosti o správné funkci štítné žlázy, požádejte o kontrolní vyšetření svého lékaře.

Jak zvýšit hladinu hormonů štítné žlázy?

Bez dostatečného množství vitaminu A hladiny hormonů štítné žlázy rychle klesají. Bromelain je enzym, který obsahuje ananas. Bromelain pomáhá též snížit zánět. Ashwagandha je adaptogenní bylina, která má mnoho výhod, včetně schopnosti významně zlepšit funkci jater, a to může pomoci stabilizovat hladiny kortizolu.

Související příspěvky: