Jak správně vybrat WiFi router?

Obsah

Jak správně vybrat WiFi router?

Jak správně vybrat WiFi router?

3 Jak správně vybrat WiFi router? Základní volbu představuje výběr zařízení dle dostupného druhu frekvence. Klíčovou roli hraje i rychlost připojení, na níž má vliv generace použitého routeru. Mezi podstatné parametry patří i rozsah pokrytí signálem, zabezpečení, případně druh a množství jednotlivých vstupů.

Jak se liší přenosová rychlost zařízení k Wi-Fi?

Režimy se liší přenosovou rychlostí a novější zařízení, které se k Wi-Fi mají připojit, většinou zvládají 802.11n. Pokud není potřeba připojit zařízení, co nejnovější standard nepodporuje, nabízí se nastavit jen ten nejvyšší. V případě, že je v okolí více sítí používající stejný kanál, mohou se navzájem rušit.

Jak zvýšit rychlost internetu na 40 Mbps?

Typický router má anténu všesměrovou. Při změnách jejího směru se mi podařilo zvýšit rychlost internetu z 10 Mbps na 40 Mbps. Pokud rychlost připojení nedosahuje svého potenciálu, může jiné natočení pomoci. Existuje řada Wi-Fi standardů, které se označují jako 802.11 a nějaké písmenko.

Který je nejlepší Wi-Fi router?

Pokud hledáte kvalitní Wi-Fi router s cenovkou pod 1 000 korun, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.

Související příspěvky: