Co jíst se štítnou žlázou?

Obsah

Co jíst se štítnou žlázou?

Co jíst se štítnou žlázou?

Možná jste nikdy neslyšeli o strumě nebo o goitrogenech, ale pokud máte problémy se štítnou žlázou, budete určitě chtít vědět, co jíst, abyste podpořili zdraví vaší štítné žlázy. Štítná žláza je jedna z největších žláz v endokrinním systému.

Co je důležité pro zdraví štítné žlázy?

Potraviny živočišného původu s vysokým obsahem bílkovin jsou obvykle dobrým zdrojem vitamínu B12 a selenu, které jsou rovněž důležité pro zdraví štítné žlázy. Losos se svým vysokým obsahem tyrosinu je také vynikajícím zdrojem Omega-3 mastných kyselin, které působí protizánětlivě a mohou pomoci se správnou funkcí štítné žlázy.

Co byste měli jíst s štítnou žlázou?

Máte-li problémy se štítnou žlázou, jedny z nejlepších potravin, které můžete jíst (kromě těch, které již byly zmíněny) jsou nebrukvovitá zelenina a ovoce. Zelenina a ovoce obecně obsahují vysoké množství antioxidantů, zejména v čerstvém stavu. Antioxidanty pomáhají chránit tělo před poškozením volnými radikály.

Proč je Strum způsobena štítnou žlázou?

Většina strum je způsobena zvětšením štítné žlázy ve snaze vytáhnout více jódu z krevního oběhu. Pro většinu lidí se strumou je strava s vysokým obsahem jódu nejobvyklejší léčba. Mezi potraviny, které mají vysoký obsah jódu, patří řasy a jiná mořská zelenina, fenykl, topinambury, kravské mléko, vejce a rozinky.

Související příspěvky: