Kdo je medvěd grizzly?

Obsah

Kdo je medvěd grizzly?

Kdo je medvěd grizzly?

Medvěd grizzly (Ursus arctos horribilis), známý také jako medvěd stříbrný, medvěd hnědý severoamerický, nebo jednoduše grizzly, je poddruh medvěda hnědého, který žije především ve výše položených oblastech Severní Ameriky.

Kde se medvěd grizzly vyskytovali?

Původně se grizzlyové vyskytovali také v prériích a na Jihozápadě USA, kde jsou však nyní vyhynulí. Medvěd grizzly se dokonce nachází na vlajce Kalifornie, přestože tam byl poslední jedinec zastřelen už v roce 1922.

Kde se nachází grizzlyové v Severní Americe?

V Severní Americe kdysi grizzlyové obývali území od Aljašky až po Mexiko, na východ pak jejich rozšíření ohraničoval Hudsonův záliv. Nyní se nachází pouze na Aljašce, na většině území západní Kanady a v některých horských oblastech Severozápadu Spojených států, které se nacházejí ve státech Washington, Wyoming, Idaho a Montana.

Jak dožívají grizzlyové v divočině?

Grizzlyové se v divočině dožívají až 30 let, normálně však umírají mezi 20 a 25 lety. Samice s dvěma mláďaty v kanadské provincii Alberta. Grizzlyové mají nejpomalejší rychlost rozmnožování ze všech pevninských zvířat Severní Ameriky, za což může hned několik ekologických faktorů. Grizzlyové nejsou dospělí dříve, než se dožijí věku pěti let.

Související příspěvky: