Jaká je kapacita olověných baterií?

Obsah

Jaká je kapacita olověných baterií?

Jaká je kapacita olověných baterií?

Olověné baterie mají využitelnou kapacitu asi 30% své jmenovité kapacity. Hlubší vybití pod 70% baterii zkracuje život (zkrauje se počet cyklů). Gelovky určené pro fotovoltaické systémy (hlubokovybíjecí) umožňují jít při vybíjení až na 50% kapacity.

Jak se srovnává Kapacita baterie s kapacitou?

Napětí, versus kapacita, se snaží srovnávat a pak výsledná kapacita není prostým součtem obou. Pouze baterie shodného typu a rovněž stavu mohou být užívány paralelně bez problémů. Ale pokud dojde i u některého článku (případně baterie) k problémům, rovněž se to projeví na celém systému.

Jak dlouho vydrží značkové baterie?

Pokud se stane, že vám baterie definitivně "odejde“, je třeba správně vybrat novou. Nejdelší životnost mají podle odborníků baterie značkové, před těmi levnými ze supermarketů varují. „. "Čtyři až šest let vydrží značkové baterky jako Magnet, Varta, Akuma, Bosch, Delphi, abych uvedl ty nejznámější.

Jak funguje paralelní spojování baterií?

Paralelní spojování baterií různého typu, nebo stavu, je vždy problémové. Napětí, versus kapacita, se snaží srovnávat a pak výsledná kapacita není prostým součtem obou. Pouze baterie shodného typu a rovněž stavu mohou být užívány paralelně bez problémů.

Související příspěvky: