Proč pěstovat levandule?

Obsah

Proč pěstovat levandule?

Proč pěstovat levandule?

Levandule potřebuje lehčí a spíše suchou propustnou půdu, není náročná na živiny. Ať už jí ale budete pěstovat na zahradě nebo balkoně, umístěte ji na slunné stanoviště. Právě díky dostatku slunečních paprsků budou mít květy levandule sytou barvu a intenzivní aroma.

Kdy vysadit levandule?

Do půdy je pak vysaďte koncem května nebo raději až během června. Levandule potřebuje lehčí a spíše suchou propustnou půdu, není náročná na živiny. Ať už jí ale budete pěstovat na zahradě nebo balkoně, umístěte ji na slunné stanoviště. Právě díky dostatku slunečních paprsků budou mít květy levandule sytou barvu a intenzivní aroma.

Jak pěstovat levandule?

Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím bohatěji také pokvete. Rostlinu průběžně zbavujte všech zasychajících stonků a květenství.

Můžete si použít substrát pro levanduli nebo rozmarýn?

Substrát si můžete pořídit přímo určený pro levanduli, rozmarýn a další středomořské bylinky, složený je ze směsi kvalitních druhů rašelin s přídavkem drceného vápence a dalších inertních materiálů. Jestli si ho chcete namíchat sami, použijte rašelinu, zeminu a písek v poměru asi 1:1:1.

Související příspěvky: