Jak se s kyselou půdou setkáme?

Obsah

Jak se s kyselou půdou setkáme?

Jak se s kyselou půdou setkáme?

S kyselou půdou se nejčastěji setkáme v oblastech, kde byl původně rašelinný podklad a také tam, kde se pěstují jehličnaté stromy (zejména smrky a borovice), jejichž pomalu se rozkládající jehličí půdu okyseluje. Řešením může být neutralizace pH půdy, případně vysázení vhodných rostlin, stromů a keřů, kterým kyselá půda svědčí.

Jak vylepšit kyselost půdy?

Kyselé půdy lze vylepšit přidáním mletého dolomitického vápence, který kyselost půdy zmírní a navíc obohatí půdu o hořčík. Nedostatek hořčíku v půdě se projevuje žloutnutím pletiv mezi žilkami listů rostlin.

Jak odstranit kyselou půdu v zahradě?

Řešením může být neutralizace pH půdy, případně vysázení vhodných rostlin, stromů a keřů, kterým kyselá půda svědčí. Máte kyselou půdu v zahradě?

Kdy je kyselá půda kyselá?

Stupnice od kyselé po zásaditou půdu 1 Do pH 4,4 je půda extrémně kyselá 2 Mezi pH 4,6 až 5 je označována jako kyselá 3 pH 5,1 až 5,5 značí půdu slabě kyselou 4 U neutrální půdy se pH pohybuje mezi 6,6 až 7,2 5 pH 7,3 až 7,7 znamená půdu alkalickou, zásaditou 6 Půda, jejíž pH převyšuje pH 7,7 je silně alkalická More ...

Související příspěvky: