Jak se projevuje nedostatek vitaminu D u dospělých?

Obsah

Jak se projevuje nedostatek vitaminu D u dospělých?

Jak se projevuje nedostatek vitaminu D u dospělých?

Nadměrná suplementace vitaminu D může vést k rozvoji hyperkalcémie, nefrokalcinózy a tvorbě ledvinných kamenů. Deficit vitaminu D se pak projeví poruchou mineralizace, tzn. rachitidou u rostoucího organismu, respektive osteomalacií u dospělých.

Co je vitamín D3 doplněk stravy?

Vitamín D přispívá k normální funkci imunitního systému. Ideální kombinace beta-glukanu a vitaminu D3. Vitamin D pomáhá udržovat normální funkci imunitního systému a přispívá k udržení normálního stavu kostí. Doplněk stravy se Silymarinem. Vitamín D3 je doplněk stravy.

Jaká je denní potřeba vitaminu D v těhotenství?

Denní potřeba se zde pohybuje mezi 200 – 2000 IU, tato hodnota by se neměla dle doporučení překračovat. Výrazně zvýšená potřeba vitaminu D je v průběhu těhotenství. Předávkování vitaminem D je velmi vzácné a prakticky způsobeno vždy arteficiálním podáním léků, pohybujícím se v hodnotách denního příjmu 5000 – 10 000 IU.

Co je vitamín D?

Vitamín D 1 Skupina steroidů složená z pěti různých vitamínů, hraje důležitou roli v regulaci vápníku, který je naprosto zásadní pro... 2 Napomáhá udržovat ve formě naše svaly, usnadňuje také správnou činnost nervového systému, reguluje proces rozvoje a... 3 Stimuluje činnost T-lymfocytů (to jsou buňky imunitního systému, jejichž úkolem je identifikovat „nepřítele“) a prospívá... More ...

Související příspěvky: