Kde lze odnést baterie do komunálního odpadu?

Obsah

Kde lze odnést baterie do komunálního odpadu?

Kde lze odnést baterie do komunálního odpadu?

Míst, kam lze vyhodit vysloužilé baterie a akumulátory, je v České republice nepočítaně. Společnost Ecobat, která se sběru a zpracování použitých baterií věnuje, připravila mapku, na které je přes dvacet tisíc sběrných míst. Snadno tak najdete místo, kam můžete své baterie odnést. Do komunálního odpadu totiž nepatří.

Co mají baterie škodlivý vliv na zdraví?

Tyto kovy mají prokazatelně škodlivý vliv i na lidské zdraví. Na baterie se podle zákona o odpadech vztahuje povinnost zpětného odběru. Obchodník, který vám prodá nové baterie, vás musí informovat o tom, kam můžete vysloužilé baterie odevzdat až doslouží.

Co je páková baterie?

Páková baterie se dává za vzor spolehlivosti a úspory vody i energie. I ona se však časem může pokazit. Je ale zbytečné kupovat celou novou baterii, stačí vyměnit kartuš.

Kde je sběr použitých baterií?

Společnost Ecobat, která se sběru a zpracování použitých baterií věnuje, připravila mapku, na které je přes dvacet tisíc sběrných míst. Snadno tak najdete místo, kam můžete své baterie odnést. Do komunálního odpadu totiž nepatří. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Související příspěvky: