Jaký je život javorového sirupu?

Obsah

Jaký je život javorového sirupu?

Jaký je život javorového sirupu?

Zajímavosti o javorovém sirupu 1 Sirup se vyrábí tak, že se do dospělých stromů navrtá otvor, jímž míza vytéká ven. Na jeden litr sirupu je přitom... 2 Javor cukrový ( Acer saccharum) se může dožívat až 250 let. Mízu ovšem produkuje pouze v určitém období života, a to... 3 V současné době je hlavním dodavateem javorového sirupu Kanada, která vyrábí 80 % světové produkce. Jinak... More ...

Co je javorový sirup?

Javorový sirup je bohatý na draslík a vápník, ale je i vynikajícím zdrojem manganu a zinku. Obsahuje také fosfor, železo, riboflavin a vitamíny B. Je to i výborný antioxidant. Zinek a mangan jsou potřebnými spojenci našeho imunitního systému. Zinek pomáhá při tvorbě bílých krvinek.

Proč si jíst javorový sirup?

Já osobně mám javorový sirup ráda a občas si jím osladím kaši, ale dále jej nevyužívám. Snažím se jíst bez přídavků cukrů/sirupů/sladů, ale jednou za čas si jej v čisté formě dopřeji. Kupuji jen Grade A v Bio kvalitě a lahvička mi vydrží zhruba rok. Původní článek z 19. 3. 2012 Javorový sirup je nenápadnou a často přehlíženou potravinou.

Proč je javorový sirup vhodný pro diabetiky?

Javorový sirup není vhodný pro lidi nemocné diabetem! Osobně kupuji tento sirup. V obchodech najdete nejčastěji 3 druhy (ale v Kanadě rozlišují dokonce 4 druhy) javorového sirupu, které jsou označovány písmeny A, B, C (a D). Za nejdelikátnější a nejdražší je považován sirup nejsvětlejší, tzv.

Související příspěvky: