Existují léky proti nevolnosti a zvracení?

Obsah

Existují léky proti nevolnosti a zvracení?

Existují léky proti nevolnosti a zvracení?

Existují samozřejmě léky proti nevolnosti a zvracení (takzvaná antinausetika a antiemetika - z latinského nausea = nevolnost, emesis = zvracení), které vám umí od těchto příznaků pomoci. Bohužel, ale většina léčiv používaných k úlevě od nevolnosti má řadu nežádoucích účinků, včetně ospalosti či únavy. Co si z článku odnést?

Jaké jsou příznaky nevolnosti?

Příznaky nevolnosti buď zcela vymizí nebo se alespoň zmírní. Shrnutí: Akupunktura a akupresura jsou dvě vědecky prověřené techniky, které přináší úlevu od nevolnosti. Vůně citrusového ovoce (například vůně čerstvě na plátky nakrájených citrónů) může těhotným ženám přinést úlevu od nevolnosti.

Co se týče projevů nevolnosti?

Shrnutí: Vůně citrusů, a to jak vůně z citrónového esenciálního oleje, tak vůně citrónu nakrájeného na plátky, pomáhá zmírňovat projevy těhotenské nevolnosti. Pomalé, hluboké dýchání vám také může přinést úlevu od nevolnosti.

Může zázvor pomáhat proti nevolnosti?

Shrnutí: Zázvor může v řadě případů pomáhat proti nevolnosti stejně účinně jako běžně užívané léky na nevolnost (antinausetika). S jeho pomocí lze léčit těhotenskou nevolnost, nevolnost po chemoterapii či chirurgických zákrocích. Mátový olej (tedy olej z máty peprné) je další alternativní metodou léčby žaludeční nevolnosti.

Související příspěvky: