Jak se projevuje otrava u psů?

Obsah

Jak se projevuje otrava u psů?

Jak se projevuje otrava u psů?

Otrava se u psů projevuje různě, především v závislosti na požití konkrétní toxické látky. Pokud máte podezření, že pes pozřel potencionálně jedovatou látku, ihned kontaktujte veterinárního lékaře. Jako prevenci je nejlepší vědět, co je pro psa toxické a pro lidi v některých případech i zdraví prospěšné.

Je mléko pro psy prospěšné nebo škodlivé?

Děti i psi po narození od své matky (v ideálním případě) dostávají mléko, je to jejich jediný a zároveň komplexní přísun živin. Ovšem, pro nás je mléko a jiné mléčné výrobky přínosné i v dospělosti, u psů je to na delší povídaní. Je mléko pro psy prospěšné či škodlivé?

Co jsou příznaky otrávení psů?

Příznaky otrávení psů jsou téměř shodná s těmi lidskými. Mezi nejčastější symptomy patří následující. Jed na krysy či potkany je toxický i pro psy.

Proč je kravské mléko vhodné pro psy?

Je pravda, že kravské mléko obsahuje mléčný cukr, tzv. laktózu, kterou většina psů (i koček) není schopná strávit, takže mléko opravdu vynechejte, ale zakysané mléčné výrobky jsou z nutričního hlediska vhodné (zejména pro psy krmené klasicky nebo podle BARFu). Protože jsou lépe stravitelné, mohou být zajímavým zpestřením krmené dávky.

Související příspěvky: