Co jsou chilli papričky?

Obsah

Co jsou chilli papričky?

Co jsou chilli papričky?

Chilli papričky, nazývané rovněž feferonky nebo kayenský pepř (psáno různě), jsou navzdory své pálivosti jedním z nejpopulárnějšího koření. Zasloužily si to díky svým léčebným účinkům. Chilli pochází z rostliny patřící do rodiny lilkovitých (Solanaceae) a do čeledi paprika.

Jak naložit chilli papričky na olej?

1 Jak naložit chilli papričky na domácí chilli olej. Ingredience: 120 ml olivového oleje, 10 g sušených chilli papriček. Postup: Připravte si nasušené chilli papričky, zbavte je semínek i stopek a nadrťte je na kousky. Nasypte do lahve na olej papričky a dolijte olivovým olejem. Lahev uzavřete a promíchejte.

Kdy použít pyré z chilli?

Pyré může sloužit hlavně do omáček, těstovin, polévek, na pizzu, ale i do různých marinád. Zpracování chilli – pyré z chilli Foto: Thinkstock Tento krok, na rozdíl od výše uvedených, odejme chilli možné následné univerzální využití.

Jak připravit křupavost chilli papriček?

Podle návodu připravíme lák, kterým zeleninu zalijeme. Abychom zachovali křupavost chilli, sterilujeme po kratší dobu, tedy cca 10–13 min. Vychladlé sklenice skladujeme na tmavém a chladném místě. Vyznáte se v druzích chilli papriček?

Související příspěvky: