Jak se zbavit bobulí po hře?

Obsah

Jak se zbavit bobulí po hře?

Jak se zbavit bobulí po hře?

Pokud si děti neumyjí po hře ruce a posvačí, vyvolávají tyto látky zvracení, bolesti břicha a záněty kůže a sliznic. Požití většího množství bobulí vede k projevům zmatenosti někdy i k bezvědomí. Zrádné bobule tisů – jedlé, ale současně prudce jedovaté Jednou z nejdekorativnějších zahradních dřevin je tis.

Proč jsou bobule jedovaté?

Bobule jsou ovšem jedovaté. Takže pozor na ně. Stále zelené, trnité a velmi nápadné keře se skvěle uplatní na živé ploty nebo jako solitéry. V našich podmínkách se pěstuje hlohyně šarlatová, kterou zastupuje celá řada odrůd. Jsou populární, protože jsou velmi nenáročné, například když v silnějších zimách namrznou, zjara velmi dobře regenerují.

Proč jsou cesmínové bobulky jedovaté?

Přestože si na nich ptáci pochutnávají, pro nás jsou silně jedovaté. Cesmína ptákům sice chutná, ale pro nás je jedovatá. Krasavice, kterou si na zahradu dává stále více lidí. Není divu, protože její krásně červné bobulky prozáří i šedé zimní dny. Bobule jsou ovšem jedovaté.

Kde rostou bobule?

Pokud ale rostou na vaší zahradě nebo v blízkém okolí jedovaté bobule, nespoléhejte na to, že jim děti nedají přednost před lákavými pokrmy, které jim připravíte. Vždyť naše malá stvoření mají hlavně dokonalé zkoumací vlohy. Větší děti seznamte s názvy a s nebezpečím, jež je může potkat, pokud bobulku okusí.

Související příspěvky: