Co je rýžová voda z rýže?

Obsah

Co je rýžová voda z rýže?

Co je rýžová voda z rýže?

Voda z rýže je velmi bohatá na vitaminy a minerály a podle odborníků jde v podstatě o malý zázrak, který vám může v mnoha ohledech pomoci. Rýžová voda vám totiž v domácích podmínkách nahradí i luxusní kosmetické přípravky, je skvělým léčivem na celou řadu chorob a ještě vám poslouží k péči o pokojové rostliny.

Jak léčí průjem vody z rýže?

Léčí průjem - voda z rýže pomáhá nejen při zácpě, ale také při průjmu. Je účinným prostředkem na průjem jak u dospělých, tak u dětí. Předchází rakovině - pravidelné pití rýžové vody dokáže předcházet některým druhům rakoviny, hlavně u orgánů trávicího traktu, jako jsou žaludek či tlusté střevo.

Jaké jsou účinky rýžové vody?

Mimo jiné aminokyseliny obsažené v rýžové koupeli posilují vlasové kořínky, podporují objem vlasů a zanechají vlasy hebké a lesklé. Rýžová voda nemá blahodárné účinky pouze na vlasy, ale také na pokožku. Díky uklidňujícím a chladícím účinkům se rýžová voda stala nedílnou součástí ajurvédské medicíny.

Proč použít rýžovou vodu při horečce?

Rýžová voda je výborný způsob, jak doplnit nejen tekutiny, ale i ztracené minerály a elektrolyty. Srazí teplotu - rýžová voda se často používá při léčbě horečky, protože zabraňuje ztrátě tekutin. Dále dodává tělu živiny a urychluje proces hojení.

Související příspěvky: