Kdy vysadíme okurky?

Obsah

Kdy vysadíme okurky?

Kdy vysadíme okurky?

„Pokud okurky vysadíme koncem června a v červenci, je nutné při výsadbě zachovat větší vzdálenosti mezi rostlinami (větší spon) než při jarní výsadbě – vychází to zhruba 1,5 rostliny na 1 m2. S přechodem léta do podzimu ubývá světla, a tak je potřeba rostlinám zajistit dobré podmínky k růstu,“ radí Jan Prášil v pořadu Gondíci s. r. o.

Jak pěstovat salátové okurky?

Přestože zrovna okurky můžeme vysazovat jako sazenice na záhony nebo do skleníků, ještě stále není pozdě na výsevy. Milovníky čerstvých salátových okurek, tzv. hadovek, určitě zaujme možnost postupného pěstování. Prodloužení sklizně dosáhneme pomocí tzv. letního a podzimního rychlení. A radovat se z chutných plodů lze tak až do podzimu.

Jaké jsou účinky indické okurky?

Indická okurka a jeho účinky na zdraví 1 Podporuje imunitní systém, prevence vzniku rakoviny a obezity 2 Hydratuje, vyživuje a ochraňuje buňky 3 Podporuje a urychluje trávení, pravidelnou stolici a svou nízkou kalorickou hodnotou může podpořit hubnutí 4 Močopudné účinky, stabilizují vodu v těle, pročišťují a podporují ledviny a močové cesty 5 Podporuje tvorbu kostní tkáně, zdravé... More ...

Související příspěvky: