Proč se používají keře pro živé ploty?

Obsah

Proč se používají keře pro živé ploty?

Proč se používají keře pro živé ploty?

bobkovišeň, pustoryl, brslen. Mnohdy se keře používají pouze jako pohledová clona, ale mechanickou zábranu vytváří kovový, dřevěný či zděný plot. Pro vysoké živé ploty se hodí: hlošina úzkolistá, kalina obecná, škumpa,

Můžeme doplňovat živé ploty?

Může např. doplňovat klasický plot, který pohledově částečně nebo zcela zakryje. Živé ploty dělíme na tvarované (stříhané) a volně rostoucí (přírodní), i když se rozumí, že sestřih potřebují pravidelně oba typy. Stříhaný plot vytváří živou zeď, jejíž součástí mohou být i přirozené vstupní brány.

Co se hodí pro Vysoké živé ploty?

Pro vysoké živé ploty se hodí: 1 hlošina úzkolistá, 2 kalina obecná, 3 škumpa, 4 šeřík, 5 zimolez, 6 topol černý, 7 tis červený, 8 cypřišek Lawsonův, 9 zerav (túje), 10 smrk.

Jaký je plot živý?

Nejpřirozenější a zcela původní je plot živý. Každý typ plotu vyžaduje správný výběr rostlin. Ploty plní několik funkcí: Vymezují hranice pozemku. Brání průniku z okolí na pozemek. Vytváří pohledovou clonu, chrání soukromí. Pro pohledové clony či průnikové zábrany se hodí středně vysoké ploty (cca 1,5 - 2,5 m), na ně lze použít: brslen. smrk.

Související příspěvky: