Jak se množí hortenzie?

Obsah

Jak se množí hortenzie?

Jak se množí hortenzie?

Hortenzie se množí řízkováním, většinou v březnu až dubnu – ideální teplota k množení je 15 až 18 stupňů Celsia. Řízky z nekvetoucích mladých kořenových výhonů zasaďte do směsi z rašeliny a písku v poměru 1:1, zakoření přibližně za tři týdny.

Co jsou hortenzie?

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

Jak přesazovat hortenzie?

Mladé hortenzie přesazujte klidně i dvakrát za rok do středně velkých nádob se směsí zeminy, rašeliny, listovky a písku. Jakmile se rozrostou, přesaďte je do větších květináčů. Zaštípněte je asi za čtvrtým až pátým listem, a to nejpozději v květnu až červnu. Starší rostliny přesazujte každý rok po odkvětu a před přesazováním je dost seřízněte.

Kde jsou hortenzie pěstovány?

Hortenzie (Hydrangea) je rod rostlin patřící do čeledi hortenziovité (Hydrangeaceae).Zahrnuje přes 70 druhů a je rozšířen v Asii a v menší míře i v Americe.Hortenzie jsou keře, stromy a řidčeji i liány s jednoduchými vstřícnými listy a květy v bohatých květenstvích.Některé druhy jsou v České republice pěstovány jako okrasné dřeviny.

Související příspěvky: