Kde je Švýcarsko v EU?

Obsah

Kde je Švýcarsko v EU?

Kde je Švýcarsko v EU?

Švýcarsko sice není v EU, ale je v Schengenském prostoru – pro vstup vám postačí občanský průkaz (pas není nutný). Vlastní cestovní doklad musí mít i vaše děti.

Jak daleko je Švýcarsko od Prahy?

Švýcarsko není od České republiky tak daleko, jak si mnozí myslí. Horské středisko Samnaun je od Prahy vzdáleno 587 km a trasu zvládnete za 6,5 – 7 hodin jízdy. Vaší dovolenou je možné pohodlně naplánovat pomocí on-line nebo tištěných automap.

Kde jsou peníze ve Švýcarsku?

Peníze a ceny ve Švýcarsku 1 Švýcarský frank. Najdeme zde mince v hodnotě 5, 10, 20, 50 rappen, 1, 2 a 5 franků, bankovky pak od 10, 20, 50, 100, 200... 2 Směnárny a platba kartou. Peníze lze snadno vyměnit v jakékoli směnárně na hranicích, v bance nebo na větších nádražích,... 3 Kolik co stojí. Běžný oběd (pouze jídlo) pro jednu osobu v levnější restauraci vyjde na 15– 20... More ...

Jaké jsou parkování v Švýcarsku?

Řada z vás by ráda projela Švýcarsko vlakem, ale do země chce přijet autem. V tomto případě bychom vám rádi doporučili využít služeb nádražních parkovišť P+Rail. Cena za den parkování je již od CHF 10,- a prověřená parkoviště jsou v Brunnenu, Spiezu nebo Churu, který je ideálním startovním místem pro výlety s Rhétskou dráhou.

Související příspěvky: