Co se týče šroubu z hliníku?

Obsah

Co se týče šroubu z hliníku?

Co se týče šroubu z hliníku?

Mluvíme samozřejmě o šroubech, tedy o tom, co spojuje dvě kovové části, nikoliv o vrutech do dřeva. Problém zrezivění vzniká nejčastěji na spoji dvou železných věcí, ale například u vyšroubování šroubu z hliníku je zase třeba dbát mnohem větší opatrnosti, protože hliník měkký.

Jak natáhnout šroub na šroubovák?

Nasaďte ho na šroub pěkně kolmo a klepněte do něj kladivem – to pomůže uvolnit závity. Pak na něj silou zatlačte, vezměte na pomoc do druhé ruky kleště, jimi uchopte šroubovák a točte jimi jako pákou.

K čemu se používají šrouby?

Podle účelu se používají šrouby s různými typy závitů např.: 1 metrický – nejběžnější, 2 palcový – UNC, UNF, UNEF, UNS (se závitem UNC 1/4 se lze setkat u běžných fotoaparátů a kamer, kde slouží pro připojení... 3 Whitworth – nepoužívá se, proti palcovým UNC a UNF má mmj jiný tvar a úhel závitu (55° vs 60°) (k vidění může být na... 4 trapézový (lichoběžníkový), 5 oblý, 6 pancéřový. More ...

Jak povolit příliš utažené šrouby?

Velké příliš utažené šrouby můžeme zkusit povolit pomocí šroubováku a kleští, kterými vytvoříme páku – s ní je nápor na závit větší. Vždy vyberte šroubovák, který přesně pasuje na hlavičku šroubu, v tomto případě raději delší.

Související příspěvky: