Jak na podzemní zavlažovací systém?

Obsah

Jak na podzemní zavlažovací systém?

Jak na podzemní zavlažovací systém?

Jak na podzemní zavlažovací systém svépomocí? Podzemní zavlažovací systémy přinášejí celou řadu výhod. Tou hlavní je bezesporu možnost automaticky zalévat zahradu, i když právě nejste doma. Je jedno, jestli jste v práci, nebo odjedete na dovolenou, nemusíte žádat ochotného souseda, zda by čas od času zahradu nezalil.

Proč se podzemní zavlažovací systém nepřekáží?

Podzemní zavlažovací systém nikde nepřekáží, při sekání trávy se nemusíte bát, že jej sekačkou poškodíte, nemusíte složitě manipulovat se zahradní hadicí, která se zachytí vždy, když to nejméně potřebujete, navíc zpravidla o čerstvě vykvetlé květiny, které poláme.

Co se týká zavlažovacích systémů?

Mnohdy bývá problémem i kolísání tlaku v běžných domácích vodárnách, kde čerpadlo spíná a vypíná podle tlaku vody v tlakové nádrži. Je li zavlažovací systém připojen k takovémuto zdroji, rozdíly kolísání tlaku způsobí, že systém nemusí být efektívní. Pokud je studna dostatečně vydatná, problém lze řešit samostatným čerpadlem pro zavlažovací systém.

Proč je zavlažovací systém umístěn v nezámrzné hloubce?

Zavlažovací systém není umístěn v nezámrzné hloubce, je proto bezpodmínečně nutné zajistit, aby mohla voda ze systému odtékat. V nejnižším bodě každé větve se proto musí nainstalovat drenážní ventil, který je nutné zajistit drenáží s vhodnou kapacitou pro vsakování odtékající vody.

Související příspěvky: