Kdo byl vítězem nad velkým sumcem?

Obsah

Kdo byl vítězem nad velkým sumcem?

Kdo byl vítězem nad velkým sumcem?

Vítězství nad velkým sumcem je považováno za samý vrchol rybářského umění. Přitom ke splnění snu nikdy nebyla lepší příležitost než v současnosti. Díky moderním prutům, výkonným navijákům a hlavně pevným pleteným šňůrám jsou úlovky sumců podstatně častější než v minulosti. A teprve dnes zjišťujeme, jaké giganty skrývaly němé hladiny našich revírů.

Kdo je největší sumec?

Autor: www.chytej.cz. Jak bylo řečeno, sumec je naší největší rybou. Dorůstá délky přes dva a půl metru a může vážit i hodně přes metrák! Tuto skutečnost musíme zohlednit při výběru náčiní. Ať už se chystáme lovit jakoukoli technikou, musíme použít prut v délce 2,4 – 3,3 m s vrhací gramáží v rozmezí 100 – 1000 g.

Kdy žije sumec ve vodě?

Předně si je třeba uvědomit, že sumec ve vodě patří k vrcholovým predátorům. Živí se převážně rybami všech druhů, ale nepohrdne ani obojživelníky, plovoucími hlodavci a mladým vodním ptactvem. Rád se přiživí i na uhynulých živočiších a zhltne třeba i mlže, pijavice a červy.

Jak se sumce zbaví nástrahy?

Sumce vydráždí dopady a pohyb nástrahy vodou, a tak na ni zaútočí. Záběr bývá převážně prudký a neurvalý! Pokud má rybář spolehlivé a pevné náčiní, tak zaseknutého sumce po dlouhých a napínavých okamžicích dostane na souš. Naopak, pokud dravec odhalí nějakou slabinu v sestavě, často se stává, že šňůru utrhne a pláchne i s nástrahou.

Související příspěvky: