Jaké jsou piloty předražené?

Obsah

Jaké jsou piloty předražené?

Jaké jsou piloty předražené?

Mezi piloty předražené patří piloty tzv. systému Franki piloty. Předražení se provádí u tohoto systému ocelovou výpažnicí, uzavřenou zátkou z betonu. Beraněním na zátku se výpažnice vhání do potřebné hloubky. Po nasypání první dávky betonu se zátka vyrazí rázy beranidla a beton se roztlačí v rozšířenou patku.

Jaké jsou průměry pilotů?

Tyto piloty mají čtvercový nebo kruhový průřez o průměru min. 250 mm; jejich špička je opatřena tzv. „ocelovou botkou“. Dřevo se používá smrkové, dubové, modřínové, délky 3,5 až 20m. Piloty se používají do hloubky 20-60 m a vyrábějí se v plném průřezu nebo dutém průřezu.

Jak se vyrábějí betonové piloty?

Piloty se vyrábějí z oceli jako širokopřírubové, tvaru I nebo jako duté piloty trubní. Monolitické piloty se betonují do vyhloubených vrtů s výpažnicí nebo bez výpažnice. Zhotovují se jako betonové nebo železobetonové monolitické. Betonové piloty se používají při namáhání tlakem, železobetonové při namáhání i tahem s ohybem.

Kdo je předraženým pilotem v základové půdě?

Při vhánění uzavřené výpažnice do základové půdy se předráží otvor pro piloty předražené. Mezi piloty předražené patří piloty tzv. systému Franki piloty. Předražení se provádí u tohoto systému ocelovou výpažnicí, uzavřenou zátkou z betonu. Beraněním na zátku se výpažnice vhání do potřebné hloubky.

Související příspěvky: