Jaké trávníkové hnojivo použít?

Obsah

Jaké trávníkové hnojivo použít?

Jaké trávníkové hnojivo použít?

Dobré výsledky má třeba trávníkové hnojivo české firmy Rašelina Soběslav, které se hodí pro okrasné i zatěžované trávníky. Můžete je tak použít i na zahrady, hřiště či parky. Pro rovnoměrné dávkování je dobré použít speciální rozmetač nebo sypací vozík. A pamatujte na to, že trávníku jedno hnojení po zimě nestačí.

Co se týče hnojení trávníku?

Zatímco podzimní hnojivo má převahu draslíku, jarní obsahuje více dusíku. Základem krásného trávníku je kvalitní osivo. Kromě něj a pravidelného hnojení nezapomínejte ani na sekání, zavlažování a vertikutaci.

Proč trávník potřebuje hnojivo?

Základem krásného trávníku je kvalitní osivo. Kromě něj a pravidelného hnojení nezapomínejte ani na sekání, zavlažování a vertikutaci. „Po zimě potřebuje trávník hnojivo se správným poměrem dusíku, fosforu a draslíku a také dalšími doplňkovými prvky jako jsou hořčík, síru, vápník nebo železo.

Jak předávkováním hnojiva trávník spálí?

Předávkováním hnojiva trávník spálíte. Víme, jak se tomu vyhnout! Díky správné dávce kvalitního hnojiva bude váš trávník zdravý a krásný. Získá po zimě ztracenou energii a celé léto bude vizitkou vaší zahrady. (autor: Mountfield)

Související příspěvky: