Jak se staří Sumerové popisovali stvoření světa?

Obsah

Jak se staří Sumerové popisovali stvoření světa?

Jak se staří Sumerové popisovali stvoření světa?

Těmito slovy staří Sumerové popisovali stvoření světa. Na počátku byla prapůvodní jednota-věčný a nekonečný Bůh. Z něj se oddělila část a ta se rozdělila na dva póly. Prvním pólem se stalo nebe - duch symbolizovaný sumerským slovem AN. Druhým pólem se stala země - hmota symbolizovaná sumerským slovem ENTIL.

Kdo jsou Sumerové národy?

Sumerové jsou národem, který se dosud nepodařilo zařadit do žádné jednoznačné etnické skupiny. Přesto lze v jeho jazyku rozpoznat existující souvislosti mezi sumerštinou, austronéskými (v Oceánií rozšířenými jazyky) a indoevropskými jazyky. To nasvědčuje na kořeny národa v údolí řeky Indu a v Tichomoří.

Kdo byl předchůdcem Sumerů?

Obsahově je text velice podobný se sumerskými mýty a úvodem biblické knihy Genesis symbolicky popisující stvoření světa v sedmi dnech. Je tedy možné, že předchůdci Sumerů se před zánikem své mateřské země MU přesídlili do Barmy a Indie. A odtud se někdy v období 6000-4000 let př.n.l. po moři dostali do Mezopotámie a založili zde Sumerskou kulturu.

Kdo jsou Sumerové v Americe?

Stejně jako Mayové v Americe se stali přenašeči starého vědění vyspělých zaniklých civilizací do historické doby. Sumerové jsou národem, který se dosud nepodařilo zařadit do žádné jednoznačné etnické skupiny.

Související příspěvky: